Китай наложи в четвъртък търговски и инвестиционни санкции на американската оръжейна корпорация Локхийд

...
Китай наложи в четвъртък търговски и инвестиционни санкции на американската оръжейна корпорация Локхийд
Коментари Харесай

Китай наложи търговски и инвестиционни санкции на Lockheed Martin и поделение на Raytheon

Китай наложи в четвъртък търговски и капиталови наказания на американската оръжейна корпорация  " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin) и на поделение на компанията от същия бранш " Рейтиън " (Raytheon), тъй като доставят оръжия на Тайван, съобщи Асошиейтед прес.

Според организацията ограниченията са част от усилията на Пекин да изолира острова с демократично ръководство, за който ръководещата Китайска комунистическа партия претендира, че е част от територията на континентален Китай.

На " Локхийд Мартин Корп. "  (Lockheed Martin Corp.) и на " Рейтиън мисайлс eнд дифенс "  (Raytheon Missiles and Defense), отделение на " Рейтиън Текнолъджис Корп. " (Raytheon Technologies Corp.) е неразрешено да внасят артикули в Китай или да вършат нови вложения в страната, разгласи Министерството на търговията.

В известието се споделя, че тези компании са добавени към листата с „ ненадеждни субекти “, чиито действия са лимитирани, защото могат да застрашат националния суверенитет, сигурност или ползи за развиване.

Не беше незабавно ясно какво тъкмо влияние могат да имат наказателните ограничения, отбелязва АП. Съединените щати не разрешават множеството продажби на технологии, свързани с оръжия, в Китай, само че някои реализатори на военни поръчки могат да имат също цивилен бизнес.

Тайван и Китай се разделят през 1949 година след края на гражданската война, извоювана от комунистите. Островът с 22-милионно население в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република, само че Комунистическата партия упорства, че е задължен да се сплоти с континента и че Пекин е подготвен да употреби сила за това, в случай че е належащо, напомня АП.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР